Piele naturala

Cele mai iubite accesorii

Gentile sunt cele mai iubite accesorii de catre femei iar la prezentarile de moda sunt de nelipsit, deoarece trendurile se schimba de la un sezon la altul, asa ca mereu apar noi modele de genti la moda. Popularitatea gentilor este data si de faptul ca acestea au o istorie destul de bogata in spate, iar despre aceasta dorim si noi sa discutam in acest articol.

Daca te-ai intrebat vreodata cand au aparut primele genti, in ce loc de pe pamant precum si la ce erau folosite dar si cum au evoluat acestea de au ajuns sa fie atat de iubite de catre femei, acest articol va fi o lectura interesanta pentru tine.

Istoria gentilor pentru femei

Ei bine gentile au aparut din cele mai vechi timpuri. Doar ca nu erau folosite de la inceput drept accesoriu chic, ci mai degraba erau purtate pentru utilitatea lor. De asemenea, gentile erau purtate atat de catre femei, dar si de barbati, iar materialul de baza din care erau realizate era pielea. Desigur ca nu exista foarte multe asemanari intre cele mai vechi genti care mai intai au aparut sub forma unor borsete, si cele de azi.

Principalul motiv pentru care oamenii purtau genti in cele mai vechi timpuri era nevoia de a purta diferite lucruri cu ei. Iar cum pe atunci hainele nu aveau buzunare, au aparut gentile care au raspuns acestei necesitati.

Timpul a trecut iar gentile au inceput sa prinda tot mai bine la public, asa ca au devenit nu numai accesorii practice, ci si obiecte vestimentare alese pentru aspectul lor. In Imperiul Roman au aparut primele genti cu aspect chic care erau purtate la evenimente mai importante si nu la activitatile de zi cu zi. Pe scurt, gentile incepeau sa capete o nota eleganta.

Mai tarziu, in anul 1916 apare geanta care are o forma rectangulara, care este nu numai practica dar si eleganta totodata. De asemenea, aceasta are un lantisor din metal cu ajtorul caruia se poarta pe umar.