Piele naturala

E bine de stiut

Cum poti sa deosebesti pielea naturala de pielea sintetica!Inovatiile in tehnologie au facut, de asemenea, posibila obtinerea unor materiale sintetice, care imita foarte bine pielea naturala. Fie ca se numesc piele ecologica sau piele sintetica, produsele confectionate din astfel de materiale nu au calitatea sau rezistenta produselor din piele naturala. Astfel ca, daca doresti sa cumperi un produs de calitate, din piele naturala, trebuie sa stii sa il deosebesti de materialele care imita.

Sunt cateva procedee prin care pielea naturala se deosebeste de cea sintetica, asa ca daca folosesti recomandarile de mai jos ai sa poti face alegerea corecta.

Reglementarile in vigoare obliga producatorii de marochinarie sa eticheteze produsele cu specificatia materialelor din care sunt confectionate. Astfel ca trebuie sa verifici in primul rand eticheta produsului la rubrica unde se specifica materialul din care este confectionat. Poti gasi aici precizarea: piele naturala sau simbolul care desemneaza acest material la nivel international. Porii de pe pielea naturala sunt dispusi aleatoriu si trebuie sa fie vizibili la o privire atenta. In schimb, porii de pe pielea sintetica sunt dispusi simetric sau nu sunt vizibili deloc. Pielea naturala are un miros specific, placut, pe cand pielea sintetica nu miroase. Greutatea produsului poate fi un indiciu. Un produs din piele naturala va fi intotdeauna mai greu. Poti verifica un produs din piele zgariind materialul usor. Daca pielea este naturala, in urma zgarieturii vei indeparta un strat fin de la suprafata. In cazul gentilor din piele aceste mici accidente pot aparea, iar semnele ramase pe ele dau personalitate produsului si confera autenticitate. Produsele din piele mai pot fi verificate cu ajutorul flacarii unei brichete. In cazul pielii naturale, aceasta nu ia foc, pe cand cea sintetica se increteste sau chiar se topeste. Micile imperfectiuni ale pielii naturale o fac sa fie mult mai usor de recunoscut. Pielea sintetica nu are imperfectiuni.